Rabu, 13 Oktober 2010

LONGSOR: Telu Korban Durung Ditemokno

 PORTAL- Morowali: Tim gabungan TNI, polisi lan SAR jek goleki para korban longsor dek perbukitan Koya, Deso Bunta, Morowali, Sulawesi Tengah, nyampek Rebo (13/10) awan. Songko 13 korban matek, telu diantarane durung ditemokno.

Sepuluh korban seng wes ditemokno iku mau diserahno dek keluargane dewe-dewe. Pra korban rencanane ate dimulihno dek desone, yo iku Sulawesi Selatan lan Tengah. Kabeh iku asale songko Palopo, Tator, Mamuju, dan Bone. Telu liyane sing durung ditemokno songko Bone lan Morowali.

Nyampek dino Rebo (13/10) awan iki, 142 gabungan songko Polres Morowali, TNI lan karyawan bek dibantu papt unit alat berat goleki dek sepanjang lereng bukit sing didugo lokasi para korban kebenem.

Petugas jik nemokno beberapa kendaraan sing diduga sepeda motor tek e korban. Sak liyane iku petugas yo nemokno beberapa truk tek e perusahaan PT Agro Nusa Abadi (ANA) panggone korban podho megawe.

Songko rekaman kamera telepon seluler tek e salah sijine warga kethok jenazah sekabehane korban sing mati lan cidero polahe kenekan tanah longsor iki. Sekabehane langsung digowo dhek RSU Kolonodale. Korban sing podho catu-catu nyampek saiki ijik dirawat.

Bencana longsor iki kejaihane dino seloso (12/10) kiro-kiro jam 12.00 WITA. Luase bencana nyampek telu hektar utowo ping limone lapangan bal-balan. Dukure material timbunane nyampek 10 meter. Pas iko, puluhan karyawan PT ANA jek ngaso dhek ngisore tebing bekase kedukan. Lemah dhek dukure moro-moro longsor nibani sak onoke wong seng dhek kono. (CHR/YUS)(liputan6)(alih bahasa:portal-id)

Romeltea Media
Panamedia : my life and future Updated at:
Get Free Updates:
*Please click on the confirmation link sent in your Spam folder of Email*

Be the first to reply!

Posting Komentar

 
back to top